Hyppää sisältöön

Tuomas Karvonen edistämään nuorten roolia rauhantyössä

Allianssin projektikoordinaattorina Nuoret, rauha ja turvallisuus (2250) -toimintaohjelmahankkeessa aloitti tällä viikolla Tuomas Karvonen.

Suomi laatii ensimmäistä kansallista toimintaohjelmaa YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman 2250 ”Nuoret, rauha ja turvallisuus” toimeenpanosta. Toimintaohjelmahankkeen tarkoituksena on osallistaa nuoria kansallisen toimintaohjelman valmisteluun. Suomi on yksi maailman ensimmäisiä maita, jotka laativat 2250:lle kansallisen toimintaohjelman.

Projektikoordinaattorina Karvonen vastaa hankkeen suunnittelu-, viestintä-, raportointi- ja asiantuntijatehtävistä. Hän suoritti korkeakouluharjoittelunsa viime kesänä Allianssin vaikuttamisen tiimissä, jossa hänen tehtäviinsä lukeutui muun muassa nuorten EU-huippukokouksen järjestäminen. Karvonen opiskelee kansainvälistä politiikkaa Tampereen yliopistossa ja toimii parhaillaan Eurooppanuorten varapuheenjohtajana ja Suomen YK-liitossa. Työkokemusta hän on kerryttänyt esimerkiksi rahoitusneuvojan ja myyjän tehtävistä.

“Kestävän rauhan saavuttaminen ilman nuoria on mahdotonta. Nuorissa on valtavasti potentiaalia väkivallan ja ääriliikkeiden torjumisessa sekä kestävän rauhan rakentamisessa. Olen todella innoissani, että saan omalla työlläni varmistaa, että toimintaohjelman laadintaprosessi on mahdollisimman nuorisovetoinen”, sanoo Tuomas Karvonen.

“Yhteistyö sujui mainiosti jo Tuomaksen korkeakouluharjoittelun aikana ja siksi olen luottavaisin mielin, että myös tämä projekti tulee menemään Tuomaksen käsissä osaavasti ja sujuvasti eteenpäin”, kommentoi Allianssin kansainvälisen vaikuttamisen asiantuntija Janika Takatalo.

Lue lisää kansallisesta 2250-toimintaohjelmasta (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.).

Vastaa kyselyyn (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) toimintaohjelmaluonnoksen painopisteistä ja tavoitteista.

 

Yhteystiedot
Tuomas Karvonen
tuomas.karvonen@alli.fi
044 4165204

Janika Takatalo
janika.takatalo@alli.fi
044 416 5292


Jaa somessa:

Sinua voisi kiinnostaa