Hyppää sisältöön

Nuoret, rauha ja turvallisuus -verkosto

Vuonna 2016 perustettu Nuoret, rauha ja turvallisuus -verkosto edistää YK:n turvallisuusneuvoston Nuoret, rauha ja turvallisuus -päätöslauselman toimeenpanoa ja siitä tiedottamista Suomessa.

Nuoret, rauha ja turvallisuus -verkosto (entiseltä nimeltään 2250-verkosto) syntyi aikanaan kannustamaan Suomea päätöslauselman kansallisen toimintaohjelman laatimiseen ja koordinoi myöhemmin nuorten osallistumista toimintaohjelman valmisteluun. Verkosto toimii edelleen läheisessä yhteistyössä erityisesti ulkoministeriön sekä eduskunnan 2250-ystäväryhmän kanssa Nuoret, rauha ja turvallisuus -agendan edistämisessä kansallisesti ja kansainvälisesti.

Verkosto on avoin kaikille Nuoret, rauha ja turvallisuus -agendasta kiinnostuneille yksityishenkilöille ja järjestöille. Voit siis tulla mukaan joko omana itsenäsi tai verkostoon kuuluvan järjestön edustajana.

Nuoret, rauha ja turvallisuus-verkoston koordinaattoreina ja toiminnan fasilitoijina ovat Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi sekä Suomen YK-nuoret.

Vuonna 2024 verkoston puheenjohtajana toimii Paula Pättikangas (chair@2250finland.fi).

Verkostoon kuuluvat järjestöt

Päivitetään syksyn 2024 aikana.