Hyppää sisältöön

Mitä nuoret ajattelevat rauhasta? – Raportti julkaistu!

Huhtikuussa 2018 ulkoministeri Soini ilmoitti, että Suomi aloittaa ensimmäisenä maana maailmassa YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmaan 2250 Nuoret, Rauha ja Turvallisuus (2015) kansallisen toimintaohjelman suunnittelun. Päätöslauselman hyväksymisestä on kulunut yli kolme vuotta, mutta yksikään valtio ei vielä ole julkaissut kansallista toimintaohjelmaa päätöslauselman toteuttamiseksi käytännössä. Suomi on aktiivisesti tukenut päätöslauselman toteuttamista, muun muassa järjestämällä Helsingissä ensimmäisen kansainvälisen symposiumin nuorten osallistumisesta rauhanprosesseihin maaliskuussa 2019.

Saadaksemme paremman kuvan nuorten ajatuksista rauhasta ja rauhantyöstä toteutimme ulkoministeriön toimeksiannosta yhteensä 12 konsultaatiota eri puolilla Suomea, sekä kaikille nuorille avoimen sähköisen kyselyn siitä mitä he ajattelevat rauhan ja turvallisuuden kysymyksistä. Näistä konsultaatioista saadut ajatukset on nyt koottu yhteen raporttiin, joka toimii Suomen 2250 toimintaohjelman kirjoittamisen pohjana.

Raportissa annetaan myös suosituksia siitä, miten nuorten osallistumista rauhan ja turvallisuuden vahvistamiseen voidaan parantaa. Konsultaatioiden puitteissa esiin nousi nuorten näkemyksiä ja kokemuksia laaja-alaisesti, erityisesti kolmesta päätöslauselman osa-alueesta: osallistuminen, ennaltaehkäisy ja kumppanuudet.

Lataa koko raportti tästä:
2250 konsultaatio raportti FI
YPS consultation report Finland SV
YPS consultation report Finland ENG

Lisätietoja
Janika Takatalo
Kansainvälisen vaikuttamisen asiantuntija
Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi
janika.takatalo@alli.fi


Jaa somessa:

Sinua voisi kiinnostaa