Hyppää sisältöön

Maailman ensimmäinen kansallinen 2250-toimintaohjelma on valmis!

Suomen ensimmäinen kansallinen ”Nuoret, rauha ja turvallisuus” -toimintaohjelma on julkaistu! Kyseessä on samalla maailman ensimmäinen kansallinen toimintaohjelma, joka toimeenpanee YK:n turvallisuusneuvoston ”Nuoret, rauha ja turvallisuus”- eli 2250-päätöslauselmaa.

Täältä pääset lukemaan tai lataamaan toimintaohjelman: http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-281-352-7 (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

Kuva dokumentin kansilehdestä: Nuoret, rauha ja turvallisuus - Suomen kansallinen toimintaohjelma 2021 - 2024

Dokumentti on käännetty myös ruotsiksi ja englanniksi.

Julkistamistilaisuus järjestetään 26.8.2021 klo 14 – ilmoittaudu mukaan täällä: www.lyyti.in/2250kansallinentoimintaohjelma (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

Vuonna 2015 hyväksytty 2250-päätöslauselma tunnistaa nuorten myönteisen ja aktiivisen roolin konfliktien ehkäisyssä ja ratkaisemisessa, rauhanrakentamisessa sekä väkivaltaisen ekstremismin ehkäisemisessä. Sen mukaan nuorten tarpeet ja näkökulmat tulee ottaa huomioon, sekä nuorten osallistumista päätöksentekoon ja rauhanprosessien kaikkiin vaiheisiin tulee lisätä.

Nuorista, nuorisojärjestöistä ja muista kansalaisjärjestöistä koostuva Suomen 2250-verkosto on ollut aktiivisesti mukana tekemässä Suomen ensimmäistä kansallista toimintaohjelmaa.

Toimintaohjelman painopisteet ovat:

  • osallistuminen
  • ennaltaehkäisy
  • kumppanuudet
  • suojelu
  • aseistariisunta, kotiutuminen ja integroituminen takaisin yhteiskuntaan

Tavoitteet ja toimet koskevat Suomen toimintaa sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Toimintaohjelmaa toimeenpanevat eri hallinnonalat ja kansalaisyhteiskunnan toimijat. Toimintaohjelman toimeenpanoa seurataan seurantaryhmässä, ja toimeenpanosta raportoidaan eduskunnalle toimintakauden puolivälissä ja lopussa.


Jaa somessa:

Sinua voisi kiinnostaa